Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


 Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε πριν από δυο χρόνια από ομάδα  πολιτών με σκοπό τη δημιουργία και στη συνέχεια τη στήριξη και ανάπτυξη με κάθε πρόσφορο τρόπο του πρώτου Ελληνικού Μουσείου Μετανάστευσης! 

Το δράμα των προσφύγων, αυτών δηλαδή που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν σπίτια, οικογένειες, φίλους και να αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε νέες πατρίδες παραμένει πάντα ιδιο και οι περισσότεροι από μας εχουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο με μια προσωπική περιπέτεια μετανάστευσης ή προσφυγιάς.

Η ανάγκη να διατηρηθεί άσβεστη στη συλλογική μνήμη η μεταναστευτική περιπέτεια Ελλήνων και ξένων μεταναστών και προσφύγων μάς οδήγησε στην πρωτοβουλία σύστασης του συλλόγου "Ελληνικό Μουσείο Μετανάστευσης".

Στο σύλλογο  ήδη συμμετέχουν άνθρωποι από το χώρο των τεχνών, των ΜΜΕ, των πανεπιστημίων αλλά και
  πολίτες και συλλογικότητες με αληθινό ενδιαφέρον να βοηθήσουν. Η δημιουργία του Μουσείου Μετανάστευσης έχει ήδη εξαγγελθεί. Το κτίριο που θα το στεγάσει έχει βρεθεί και είναι η παλιά πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.

 
Αν θέλεις να εργαστείς σε εθελοντική βάση ενισχύοντας το έργο, και τους σκοπούς του συλλόγου , μπορείς να δηλώσεις τώρα συμμετοχή  στα τηλέφωνα του συλλόγου 2109322388 κ 6933134222  ή να στείλεις email στη δνση: elmme2010@gmail.com   Το blog του συλλόγου: http://elmme2010.blogspot.com/
Ομάδες εργασίας του ΕΛΜΜΕ:
1..Ομάδα ερευνας με σκοπό την αναζήτηση και συγκέντωση εκθεμάτων και κάθε είδους υποστηρικτικού υλικού για τη συλλογή του μουσείου. 
2.- Ομάδα συλλογής, καταγραφής, ταξινόμησης, μελέτης και τεκμηρίωσης εκθεμάτων.
3.- Ομάδα  επαφών με συλλογικότητες, φορείς, δημόσιες αρχές και ιδιώτες με σκοπό την αναζήτηση και εξασφάλιση πόρων, εισφορών, χορηγιών και δωρεών κάθε είδους.
4.- Ομάδα εθελοντικής προσφοράς σε διάφορους τομείς όπως: γραμματειακή  υποστήριξη, , οργάνωση αρχείου ,οργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή σε δράσεις και σε άλλα, τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου.
Εξάμηνη συνδρομή μελών10ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου