Σκοποι και στοχοι του συλλογου

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης της μεταναστευτικής περιπέτειας Ελλήνων και ξένων μεταναστών και προσφύγων από και προς τη χώρα μας.


- Η συμβολή στην έρευνα, στηνΟι σκοποί του Σωματείου είναι:


1)                  Η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης της μεταναστευτικής περιπέτειας Ελλήνων και ξένων μεταναστών και προσφύγων από και προς τη χώρα μας.

2)                  Η συμβολή στην έρευνα, στην προώθηση και ανάδειξη των προβλημάτων των μεταναστών και προσφύγων.

3)                  Η ανάπτυξη και η διάδοση των ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης.

4)                  Η καταπολέμηση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και παράλληλα η προβολή ενός μοντέλου κοινωνίας με ισότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας και αρμονικής συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων.

5)                  Η συγκέντρωση, καταγραφή, τεκμηρίωση, διαφύλαξη, μελέτη και παρουσίαση έγγραφου ιστορικού, φωτογραφικού, οπτικού, ηχητικού και κάθε άλλου είδους υλικού σχετικού με τη μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας.

6)                  Η συλλογή και η παρουσίαση στο κοινωνικό σύνολο των αντικειμένων και πάσης φύσεως υλικού του Συλλόγου σχετικού με τη μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας.

7)                  Η προβολή και ανάδειξη της μεταναστευτικής ιστορίας της χώρας μας σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, με τη χρήση και αξιοποίηση κάθε δυνατού σύγχρονου νόμιμου μέσου. προώθηση και ανάδειξη των προβλημάτων των μεταναστών και προσφύγων.


- Η ανάπτυξη και η διάδοση των ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης. 


- Η καταπολέμηση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και παράλληλα η προβολή ενός μοντέλου κοινωνίας με ισότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας και αρμονικής συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων. 


ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:


- Η συγκέντρωση, καταγραφή, τεκμηρίωση, διαφύλαξη, μελέτη και παρουσίαση έγγραφου ιστορικού, φωτογραφικού, οπτικού, ηχητικού και κάθε άλλου είδους υλικού σχετικού με τη μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας.


- Η ίδρυση Μουσείου Μετανάστευσης με σκοπό τη συλλογή και την παρουσίαση στο κοινωνικό σύνολο των αντικειμένων και πάσης φύσεως υλικού σχετικού με τη μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας. 


- Η προβολή και ανάδειξη της μεταναστευτικής ιστορίας της χώρας μας σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, με τη χρήση και αξιοποίηση κάθε δυνατού σύγχρονου νόμιμου μέσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου