Ποιοι ειμαστε

Καλώς ήρθατε στο Σύλλογο "Ελληνικό Μουσείο Μετανάστευσης" (ΕΛ.Μ.ΜΕ.). Αρ.αποφ.868/2011 


Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε αρχές του 2010 από μια ομάδα ενεργών πολιτών οι οποίοι απαντώντας στα κελεύσματα των καιρών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μέσα από την κοινή δράση να επιχειρήσουν να επιτύχουν τη δημιουργία του Ελληνικού Μουσείου Μετανάστευσης! 


Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Οι πόλεμοι, η φτώχια, οι καταστροφικές αλλαγές του περιβάλλοντος και τόσα άλλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής δημιουργούν δυστυχώς, διαδοχικά μεταναστευτικά ρεύματα. Οι χώρες υποδοχής ήταν άλλες χθες, είναι άλλες σήμερα, θα είναι άλλες ίσως αύριο. Το μόνο που θα παραμένει ίδιο είναι το δράμα των προσφύγων, αυτών δηλαδή που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν σπίτια, οικογένειες, φίλους και να αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε νέες πατρίδες.

Η ανάγκη να διατηρηθεί άσβεστη στη συλλογική μνήμη η μεταναστευτική περιπέτεια Ελλήνων και ξένων μεταναστών και προσφύγων και η θέληση μας να διαχυθεί στα ευρύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μάς οδήγησε στην πρωτοβουλία σύστασης του συλλόγου "Ελληνικό Μουσείο Μετανάστευσης".

Ως μέλη μιας τέτοιας συλλογικότητας πιστεύουμε σε μια νέα δημοκρατική πολυπολιτισμική κοινωνία ως ιστορική και σύγχρονη αναγκαιότητα και καλούμε κάθε ενεργό πολίτη, κάθε συλλογικότητα, κάθε δημόσια αρχή να αγκαλιάσει το εγχείρημα και να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο.


Φίλοι,
στο σύλλογο μας ήδη συμμετέχουν άνθρωποι από το χώρο των τεχνών, των ΜΜΕ, των πανεπιστημίων αλλά και απλοί πολίτες και συλλογικότητες με αληθινό ενδιαφέρον να βοηθήσουν ώστε ένα Μουσείο Μετανάστευσης που άλλες χώρες έχουν εδώ και χρόνια, να γίνει πραγματικότητα και στη δική μας πατρίδα. Οι υποστηρικτές του συλλόγου πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
Το πρώτο βήμα λοιπόν έχει ήδη γίνει.

Τώρα μένει σε εσάς, όλους τους ενεργούς Έλληνες πολίτες αλλά και σε εσάς, τους φίλους μετανάστες-πρόσφυγες, να αγκαλιάσετε αυτό το εγχείρημα, να του δώσετε αξία, δύναμη και λάμψη.

Περιμένουμε κάθε φίλο που ενδιαφέρετε να βοηθήσει να το πράξει. Αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου