Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Εκκληση συγκεντρωσης υλικου


ΕΛ.Μ.ΜΕ
Σύλλογος «Ελληνικό Μουσείο Μετανάστευσης»


Ο  ΕΛΜΜΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που αποστολή του είναι, να συμβάλλει στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τη δημιουργία του Ελληνικού Μουσείου Μετανάστευσης, να αυξήσει τη συλλογή του και γενικά με το έργο του να προβάλλει την ελληνική μεταναστευτική ιστορία.

Ο ΕΛΜΜΕ ζητάει τη συμμετοχή σας, βοηθώντας μας να συγκεντρωθούν προφορικές μαρτυρίες και αναμνηστικά αντικείμενα των μεταναστών, τα οποία θα τα συμπεριλάβουμε στην αναπτυσσόμενη συλλογή μας και που μπορεί να είναι έγγραφα, γράμματα, φωτογραφίες, βιβλία, ρούχα, έπιπλα, είδη σπιτιού γενικά, βραβεία και διάφορα άλλα.

Όλοι έχουμε φυλαγμένα τέτοια αντικείμενα, τα οποία έχουν ιστορία και πολύτιμες αναμνήσεις, όπου μπορούμε να μοιραστούμε και να εκθέσουμε στο μουσείο.

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι δωρεές ή να δανειστούν για προσωρινή έκθεση στο σύλλογο. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά από αυτά στη συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Μετανάστευσης και να συμβάλλουμε στην επέκταση της εμπειρίας του επισκέπτη του μουσείου.
Στην αναζήτηση αυτή, θα είναι φυσικά πολύ σπουδαίο για εμάς, να μας ενημερώσετε για τυχόν ήδη υπάρχουσες τέτοιες συλλογές ανά τον κόσμο.

Τιμώντας τις περασμένες γενιές μας και επενδύοντας στις μελλοντικές, έχουμε ένα συμβόλαιο με την εθνική κληρονομιά μας, με τους μετανάστες ήρωες και όλους εκείνους στους οποίους θα παραδοθεί η σκυτάλη.

Μερικά παραδείγματα από τις τρέχουσες ανάγκες μας (των περιόδων 1900-1930, 1950-1974, της Μικρασιατικής μετανάστευσης του 1922 και τέλος της  πρόσφατης περιόδου 1990-σήμερα ):
·        Μαντήλια, υφαντά, εργόχειρα, κλπ
·        Μικροέπιπλα
·        Κάρτες, αναμνηστικά, σουβενίρ
·        Επίσημα έγγραφα, άδειες-διπλώματα (κάθε είδους)
·        Παλιές φωτογραφίες Ελλήνων μεταναστών στις δουλειές τους, με τις οικογένειές τους, κλπ.
·        Φωτογραφίες από διάφορα επαγγέλματα, βιομηχανίες, όπου οι Έλληνες επεδίωξαν και καθιερώθηκαν κατά τη διάρκεια των μεταναστευτικών χρόνων

Για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, καλέστε μας στα τηλέφωνα: 0030-6933134222 και 0030-2109322388 (κ. Στράτος Ραπτόπουλος) ή στείλτε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elmme2010@gmail.com.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύλλογο, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: http://elmme2010.blogspot.com/.

Έχοντας κοινό όραμα, στηριζόμαστε στη βοήθειά σας και περιμένουμε τη δική σας δυναμική συμμετοχή.


ΕΛ.Μ.ΜΕ – (Μη κερδοσκοπική οργάνωση)
Μυριοφύτου 41 Νεα Σμύρνη*Απόφαση Υπουργείου Πολιτισμού και ΟΛΠ: Επενδυτικό Πρόγραμμα «Πολιτιστική ακτή Πειραιά».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου