Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Προγραμμα eTwinning


Η κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης
Η ελεύθερη και ασφαλής πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, για να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες στην Ευρώπη
199142 Καθηγητές · 27613 Έργα · 104255 Σχολεία


Τα Πακέτα eTwinning παρέχουν μία βάση στους καθηγητές, που αναζητούν συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να εφαρμόσουν ένα Ευρωπαϊκό έργο συνεργασίας. Κάθε πακέτο σχετίζεται με ένα θέμα και δίνει πληροφορίες για την ομάδα στην οποία απευθύνεται, για τους στόχους και την παιδαγωγική αξία των δραστηριοτήτων. Τα πακέτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως έχουν ή να προσαρμοστούν στο διδακτικό σας πλαίσιο.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το θέμα στο σπίτι, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς επίσης και με τους φίλους τους. Δυστυχώς, η κάλυψη του θέματος βασίζεται συχνά και κάποιες φορές εσκεμμένα στην παρεξήγηση, στην παραπληροφόρηση, και στην απουσία των γεγονότων. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους καθηγητές να διαλύσουν αυτούς τους μύθους και ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα προσφέρει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα σε κάποιους τομείς μαθημάτων όπως η διδασκαλία της ιστορίας, των κοινωνικών επιστημών και της ιθαγένειας. Το έργο περιλαμβάνει την πρόσκληση ενός δικτύου τάξεων από τόσα σχολεία όσα χρειάζονται για να μελετήσουν μαζί τη μετανάστευση ανθρώπων που άφησαν τη γενέτειρά τους και ταξίδεψαν σε άλλα μέρη της χώρας τους ή στο εξωτερικό για πολλούς διαφορετικούς λόγους, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους της μετανάστευσης και της επίπτωσής της στην κοινωνία.
Παραδειγμα απο το "πακετο" μεταναστευση

Πώς φτάσαμε έως εδώ; Ιστορίες Μετανάστευσης

Kit Picture
Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης της σύγχρονης κοινωνίας είναι το ζήτημα της μετανάστευσης. Κάποιοι το αντιμετωπίζουν σαν ένα υγιές κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο επιτρέπει τον εμπλουτισμό μέσω της αλλαγής, ενώ από άλλους χρησιμοποιείται ως πρόφαση για διαμάχη με διάχυτη την αίσθηση του ρατσισμού, και άλλες ακραίες θέσεις.

Για πληροφοριες δειτε εδω: http://www.etwinning.net/el/pub/index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου