Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Τα πλοια των ελληνων μεταναστων


Τα Υπερωκεάνια Πλοία των Ελλήνων Μεταναστών Από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος


Το τεύχος 79, Απριλίου – Μαΐου –Ιουνίου είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της  ποιότητας του περιοδικού «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», που εκτός των άλλων που αναφέρει στο αφιέρωμά του για τα φετινά Ποσειδώνια, έχει και μια πολύ καλή αναφορά στα Ελληνικά Υπερωκεάνια πλοία που έστελναν, τον 20ο Αιώνα, τα παιδιά των Ελλήνων μετανάστες στην Αμερική και την Αυστραλία για ένα καλύτερο μέλλον.

Δάκρυα συγκίνησης φέρνουν όλα αυτά τα όμορφα πλοία που παρατίθενται, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΤΡΙΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΥΡΗΝΕΙΑ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΘΗΝΙΑΙ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, καθώς και πολλά άλλα, που έπαιρναν τα όνειρα και έδιναν ελπίδες, κάτι που δυστυχώς γίνεται σε μεγάλη έκταση και σήμερα, με το νέο μεταναστευτικό ρεύμα λόγω της Οικονομικής κρίσης, που βέβαια γίνεται πλέον με άλλα συγκοινωνιακά μέσα.

Να δώσουμε και πάλι συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και Υπεύθυνη της Έκδοσης του «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη για την νέα αυτή πετυχημένη αναφορά στα Υπερωκεάνια πλοία των Ελλήνων Μεταναστών και των χαμένων ονείρων.

Ελένη Κανατσέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου