Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Γερμανικο μουσείο μετανάστευσης Bremerhafen


Δειτε σε καταπληκτικη πανοραμικη φωτογραφιση σκηνες απο το μουσειο!

Το Deutsches Haus Auswanderer (Γερμανικό Κέντρο Μετανάστευσης) στο Bremerhaven, ήταν το πρώτο μουσείο μετανάστευσης στην Ευρώπη, που λόγω της ποιότητας και , δύναμης στην καινοτομία του απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς το 2007. Το κτίριο, είναι σχεδιασμένο από το Studio Ανδρέας Heller, είναι μια σταθερή, συμπαγής, υψηλής τεχνολογίας κατασκευή η οποία βγαίνει προς τη θάλασσα, ένας φόρος τιμής σε όλους τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα από Ανατολική Ευρώπη, και από εκεί εξαπλώθηκαν στο "νέο κόσμο". 

 Οι επισκέπτες εκπλήσσονται συχνά από εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι, που ακολουθείται από το σκοτάδι. Ξαφνικά μια αίσθηση απώλειας, προτείνει την ιδέα της ύπαρξης σε ενα πραγματικό ατμόπλοιο, τους "κλέβει" την ταυτότητά τους και τους την ανταλλάσει με μια ..νεα! 

Η γενική ιδέα είναι να μετατρέψει τον επισκέπτη σε έναν ταξιδιώτη, και να τον ταυτίσει με ένα πραγματικό ταξιδευτή από το παρελθόν. 


Πραγματικές βιογραφίες είναι, στην πραγματικότητα, το εστιακό σημείο του μουσείου. 


Το ταξίδι πραγματοποιείται από τα κρηπιδώματα, μέχρι το ατμόπλοιο, στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, και από εκεί σε όλους τους άλλους προορισμούς των ΗΠΑ. 
Οι κύριοι "σταθμοι" που χαρακτηρίζουν την επίσκεψη είναι η αναμονή αίθουσα, η Wharf με «κούκλες» ή μανεκέν ντυμένα με την μόδα του XVIII και XIX αιώνα, η Πινακοθήκη των Επτά Εκατομμυρίων όπου ο επισκέπτης βρίσκει πληροφορίες, γράμματα, φωτογραφίες και άλλα έγγραφα, το ταξιδι και στο τέλος, Ellis Island. 
Ένα σινεμά, που θυμίζει εκείνες τις μερες δείχνει σχετικες ταινίες. 
Στο τέλος, το Φόρουμ δίνει την ευκαιρία σε ολους να κάνουν έρευνα βιογραφικών χάρη στη χρήση ορισμένων βάσεων δεδομένων. 

Τα δύο κύρια στοιχεία της διάταξης του μουσείου είναι από τη μία πλευρά, οι πολύ ακριβείς αναπαραστάσεις των χώρων, τοπίων, ατμόσφαιρες, ακούγονται ακόμη και ηχοι που συνόδεύαν τον ταξιδιώτη. Από την άλλη την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, από τις οθόνες αφής για πηγές ήχου και βίντεο . 


Ο επισκέπτης αισθάνεται πραγματικά immerged σε μια εμπειρία, αναζητά τα ίχνη του / ιστορία του ταξιδιώτη της, νιώθει την εναλλαγή του πόνου και ανακούφισης, ανεβαίνει και κατεβαίνει, δεν βρίσκει μέρος για να ξεκουραστει, διότι κάθε κάθισμα έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί "σταθμό" από αυτό το ταξίδι. Οι Θέατρο τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως, καθώς επίσης και κάποιου είδους εκπλήξεις, για να κρατήσουν τη μεγάλη έμφαση. (στις τουαλέτες του ατμόπλοιου, μπορείτε να ακούσετε λίγο νερό που στάζει και να βρείτε ένα σημάδι που λέει "Παρακαλούμε απενεργοποιήστε τη βρύση": τότε θα ανακαλύψετε ότι ο νεροχύτης έχει ένα ενσωματωμένα βίντεο με πληροφορίες σχετικά με εγκαταστάσεις υγιεινής ...). 

Το μουσείο, που είναι ιδιωτική επιχείρηση με λίγες τεχνικές χορηγίες, είναι πολύ επιτυχής όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, κυρίως τα σχολεία (όχι μόνο από τη Γερμανία), αλλά και από ομάδες και οικογένειες. Όπως  ο Aislinn Merz, υπεύθυνος για την εμπορία του μουσείου, μου είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μας, θα ανοίξει σύντομα μια νέα πτέρυγα αφιερωμένη στη μετανάστευση (τον Ιούλιο του 2010 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επιδοτήσει την επέκταση του Μουσείου με 2 εκατ. ευρώ).


Το Γερμανικό Κέντρο Μετανάστευσης, νικητής του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς 2007, επιτρέπει στους επισκέπτες του να ακολουθήσουν τις διαδρομές των πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωπων, οι οποίοι μετανάστευσαν στο νέο κόσμο μέσα στο λιμάνι της Βρέμης.


 Παραστάσεις σκηνών, βίντεο και ηχητικές εγκαταστάσεις καθώς και τεχνολογίες αιχμής επιτρέπουν ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από την ιστορία της μετανάστευσης. 


Κάθε επισκέπτης συνοδεύεται μέσα στη έκθεση από μια αυθεντική βιογραφία ενός μετανάστη: Οι επισκεπτες έτσι θα μπορέσουν να "βιώσουν", την αναχώρηση από την πατρίδα, τις συνθήκες που απαντώνται κατά την άφιξη, τη νέα αρχή στις νέες πατρίδες. Η έκθεση καταλήγει στο παρόν και σας δίνει τρέχουσες πτυχές της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο και σας επιτρέπει να ψάξετε για χαμενους φίλους και συγγενείς σε διεθνείς βάσεις δεδομένων. Ειδικές πτυχές της μετανάστευσης πιο βαθιά αντιμετωπίζονται με ειδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια. Στο παιδικό Μουσείο τα παιδιά μπορούν να ζήσουν, πως είναι να είσαι Gold Digger στην Άγρια Δύση ή  πως είναι να είσαι επιβάτης σε πλοίο μεταναστών. Τα παιδια βιωνουν με όλες τις αισθήσεις τους ακόμα και με την όσφρηση κάθε χωριστό "σταθμό" της έκθεσης. Παιχνίδια ρόλων για τις μικρότερες ηλικίες νηπιαγωγείου και δημοτικού, εκπαιδευτικα σεμιναρια ακομα και γιορτές γενεθλείων, όλα διαμορφώνονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου.
2012 Ώρες λειτουργίας: 
από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο
- Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως 6 μ.μ.
Νοέμβριο έως Φεβρουάριο
- Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ.


Είσοδος από την 1η Απριλίου 2012: 
- Ενήλικες € 12,30
- Παιδιά (ηλικίας 4-16 ετών) € 6,90
- Μειωμένο * € 10,20
- Οι οικογένειες (γονείς με παιδιά) € 29,80
- Τα Ομαδικά κατόπιν αιτήματος με κράτηση πέντε ημέρες πριν.

Combi εισιτηρίων γερμανικό Ναυτικό Μουσείο + Γερμανικό Κέντρο Μετανάστευσης από 1 Ιαν 2012
(Ισχύει για την ημέρα της αγοράς και τις επόμενες δύο ημέρες και για μία φορά-επίσκεψη στην αντίστοιχη εγκατάσταση):
- Ενήλικες € 15,00
- Μειωμένο € 12,00
- Κάρτα Οικογένεια € 36,00

* Eldery / Σπουδαστές / Μαθητές / άτομα με ειδικές ανάγκες

90 λεπτά ελάχιστη διάρκεια παραμονής
150 λεπτά κατά μέσο όρο διάρκεια παραμονής
120 λεπτά συνιστώμενη διάρκεια της παραμονής Deutsches Auswandererhaus® 
Columbusstraße 65 
27568 Bremerhaven 
Germany 
Tel: 0049 (0)471 902200 
Fax: 0049 (0)471 9022022 


E-Mail: info at dah-bremerhaven.de 
externer Link:  http://www.dah-bremerhaven.de Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου