Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ο δήμαρχος που θέλει τους μετανάστες


ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 13 Απριλίου 2012
Εκανε τη μεγάλη έκπληξη αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για τη δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στον δήμο του, τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοί του στη Δυτική Μακεδονία αντέδρασαν με κατηγορηματικές αρνήσεις. Μάλιστα, ο Νίκος Μίγκος, δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών, κατάφερε να πείσει σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης και κυρίως την τοπική κοινωνία 

... «Εχουμε υποχρέωση να παίρνουμε θέση σε κάθε σοβαρό θέμα. Οι οποιοιδήποτε ηγέτες, μάλιστα, οφείλουν να κατευθύνουν τις κοινωνίες γιατί απλώς έχουν καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία», λέει χαρακτηριστικά.

Την άποψή του αυτή έκανε πράξη και στην περίπτωση του κέντρου μεταναστών. 
Η πρώτη του κίνηση ήταν να επισκεφθεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και να ενημερωθεί για τις προϋποθέσεις και τα ανταποδοτικά οφέλη. Στη συνέχεια ενημέρωσε διεξοδικά τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, καθώς και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις οικονομικές και εργασιακές προοπτικές που ανοίγει η δημιουργία του κέντρου, εξασφαλίζοντας τη συναίνεσή τους.
Αυτή η συναίνεση εκφράστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία - 20 ψήφοι υπέρ και μόλις μία κατά, αποδέχθηκε τη θετική εισήγηση. 

«Είδαμε ότι το Μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλη την κοινωνία και αποφασίσαμε να μην περιμένουμε να έρθει και στην πόρτα μας. Εξάλλου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε όχι. Ταυτόχρονα θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κωφεύει στα προβλήματα», είχε πει αιτιολογώντας την απόφασή του, στην οποία βαρύνουσα σημασία είχε το γεγονός ότι η λειτουργία του θα δημιουργήσει τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας.

Βασικό μότο της ζωής του: «Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κόμματα. Χωρίς βαθιά γνώση της Ιστορίας και κριτική θεώρηση όσων συμβαίνουν σήμερα, δεν μπορεί να έχουν μέλλον ούτε η σκέψη μας ούτε οι επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου